•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Tools voor mantelzorgers

Tool: Veerkracht van Mantelzorgers

De vragen in deze praktische tool (hulpmiddel) helpen je om na te denken over wat voor jou belangrijk is en wat jou energie geeft. Lees meer »

Hoe doe je dat? Zorgen voor je naaste of voor jezelf? Bekijk de website Samen thuis

Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met instructievideo's en adviezen over verzorgen en verplaatsen. Lees meer »

Flyer "Jij bent mantelzorger" in het Nederlands, Turks, Arabisch, Afghaans en Engels

MVT Arnhem heeft flyers in verschillende talen gemaakt met de titel “jij bent mantelzorger”. De flyers zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Tur... Lees meer »

Modelovereenkomst voor studerende mantelzorgers

De Modelovereenkomst is een tool voor studenten en scholen om met elkaar te praten over de mantelzorgtaken en het effect dat dat heeft op school. Lees meer »

Brochure "Jonge Mantelzorgers in beeld"

Onlangs is de brochure 'Jonge Mantelzorgers in beeld' uitgekomen. Een uitgave van JMZ Pro en de Strategische Alliantie Jonge mantelzorg. Lees meer »

Chillbox voor kinderen op de basisschool

Mentaal welzijn is essentieel om gezond en gelukkig op te groeien. Niet alleen voor jonge mantelzorgers maar voor alle kinderen. Lees meer »

Vilans hulpmiddelenwijzer

Als je ouder wordt of een ziekte of beperking hebt, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen d... Lees meer »

Hulp voor kinderen die opgroeien in een stressvolle thuissituatie

Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder veel aan het hoofd heeft of veel stress ervaart, is niet gemakkelijk. Lees meer »

Mantelzorgen met gezonde grenzen

Je eigen grenzen in de gaten houden is voor iedereen belangrijk. Maar voor jou als mantelzorger echt cruciaal. Want alleen met aandacht voor jouw g... Lees meer »

Online training over mantelzorg | Balans

Balans biedt een online workshop aan, deze is kosteloos te volgen. Lees meer »