•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Video's over mantelzorg

Jong en opgroeien met zorg - podcast

Martine van der Spek ontvangt in Tussenuur jonge mantelzorgers die opgroeien met zorg en hun leven op hun eigen manier belichten. Lees meer »

Moeder aan de lijn - documentaire

De rollen zijn omgedraaid. Ineens heb je als dochter de zorg voor je bejaarde moeder. Hoe beïnvloedt deze nieuwe situatie de verhoudingen? Lees meer »

Animatie over jonge, studerende, mantelzorgers

Bekijk deze animatie van het Vilans Expertise Lab over starten met het studentenleven als jonge mantelzorger. Lees meer »

Wei - documentaire over dementie

Wei is een documentaire van Ruud Lenssen waarin hij het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vastlegt. Vader Jac heeft zijn eigen paradij... Lees meer »

Wethouder Martien Louwers over de Dag van de Mantelzorg 2020 & corona

Lieve mantelzorger, Een fijne Dag van de Mantelzorg gewenst! Zoals gebruikelijk hadden wij deze dag graag samen gevierd door u een fijn dagje uit a... Lees meer »

Kassa: overbelaste mantelzorger onbekend met respijtzorg

Op 31 oktober 2020 behandelde het tv-programma Kassa het onderwerp respijtzorg, ook wel de mantelzorgpauze genoemd. Lees meer »

Pauw - interview met jonge mantelzorgers

Één op de vijf scholieren groeit op met een naaste die langdurig ziek is. Ongeveer 3 procent van hen verleent daarbij intensieve hulp. P Lees meer »

Zie ons ook - filmpje over brussen

Als een gezin te maken krijgt met langdurige ziekte en zorg, ligt de focus van de zorgverleners en van het gezin vaak op het zieke gezinslid. Lees meer »

Deel je zorg - in gesprek met jonge mantelzorgers

Vier jonge mantelzorgers (Marjet, Vianna, Justin en Renske) gaan onder leiding van Eric Corton in gesprek met minister Hugo de Jonge. Lees meer »

Hé mantelzorger, zorg je ook nog een beetje voor jezelf?

In 2017 heeft de gemeente Arnhem een campagne gehouden voor mantelzorg. Onderdeel van de campagne was het filmpje 'Hé mantelzorger, zorg je ook nog... Lees meer »