•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Activiteitenkalender

In deze activiteitenkalender staan alle activiteiten die MVT Arnhem organiseert.
Staat een activiteit nog niet gepland, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten

Bij de specifieke pagina's voor doelgroepen vind je ook sites en activiteiten van andere organisaties.

Alzheimer Café - Het niet-pluis gevoel

Let op! In verband met corona gelden aanvullende maatregelen. Voor deelname is aanmelden verplicht Thema:Onderwerp: Het niet-pluis gevoel In de fase voor de diagnose maken mensen zich vaak veel zorgen. Ze merken dat ze dingen vergeten of anderen zien dat hun gedrag verand... Lees meer »

Theesalon voor mantelzorgers met een andere cultuur

Voor vrouwen met een andere cultuur die zorgen voor iemand die ziek is. De theesalons vinden zes keer per jaar plaats. Mantelzorgers met verschillende culturele achtergronden kunnen elkaar hier ontmoeten. Naast het delen van ervaringen zijn educatie en ontspanning onderde... Lees meer »

Interactieve training Omgaan met pubers met AD(H)D / autisme

MVT Arnhem organiseert, in samenwerking met Krekel Autisme coaching, een cursus voor ouders van pubers met autisme en/of AD(H)D uit Arnhem. We geven jou in deze training, handvaten om je puber te motiveren en te stimuleren. Lees meer »

Wandeling Warnsborn

Onder leiding van onze vrijwilliger Marianne gaan we weer wandelen! We starten op de Bakenbergseweg bij huisnummer 223-225. Kom je met de bus? Lijn 9 rijdt vanaf Arnhem CS naar bushalte Warnsborn, vanaf die halte loop je 1 minuutje terug naar het startpunt van de wandeling. Lees meer »

Brussendag - stuur een kaartje!

Op 30 september is het Brussendag. Een dag om even stil te staan bij wat jouw broer of zus voor jou betekent. MVT Arnhem vind het belangrijk dat er aandacht en erkenning is voor jongeren die opgroeien met zorg. Lees meer »

Training over Mantelzorg & Dementie (Nieuwe Herinneringen)

Als je voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Lees meer »

KOPP cursus voor kinderen van 8-12 jaar

De cursus, in de vorm van een doe-praat groep, is bedoeld voor kinderen uit de gemeente Arnhem tussen de 8 en 12 jaar, die te maken hebben met een ouder met psychische of verslavingsproblemen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten voor de kinderen, en 1 ouderbijeenkomst i... Lees meer »

Kennismaken met BordjeVol - online workshop voor professionals

Heb jij als zorgprofessional te maken met mantelzorgers? Dan is ‘BordjeVol’ voor jou een handige tool. Het biedt je een praktisch handvat voor een waardevol gesprek met de mantelzorger. Daarmee ondersteun je hen om in hun kracht te komen en/of te blijven. Het Lees meer »

Alzheimer Café - Onbegrepen gedrag bij mensen met dementie

Let op! In verband met corona gelden aanvullende maatregelen. Voor deelname is aanmelden verplicht Thema: Onbegrepen gedrag bij mensen met dementie Mensen met dementie doen soms dingen die u niet snapt. Dat is lastig voor u, maar ook voor uw naaste, jullie omgeving en zor... Lees meer »

Kennismaken met BordjeVol - online workshop voor professionals

Heb jij als zorgprofessional te maken met mantelzorgers? Dan is ‘BordjeVol’ voor jou een handige tool. Het biedt je een praktisch handvat voor een waardevol gesprek met de mantelzorger. Daarmee ondersteun je hen om in hun kracht te komen en/of te blijven. Het Lees meer »