•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Onze vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor Arnhem én voor MVT. Tientallen mensen zetten zich actief in voor het welzijn van hun mede-Arnhemmers en geven zorg en aandacht aan kwetsbare mensen.

Wil jij je ook graag inzetten voor de ander als zinvolle tijdsbesteding of gewoon omdat je graag een ander helpt? MVT Arnhem verwelkomt je graag als vrijwilliger. 

Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je bij MVT in te zetten voor anderen:

 • Telefoniste mantelzorg: inwoners van Arnhem met een klein netwerk en/of een smalle beurs kunnen naar MVT bellen voor vragen op het gebied van mantelzorg en vrijwillige thuishulp. De telefoon wordt iedere ochtend bemand door een vrijwilliger. Als telefoniste ben je ons visitekaartje en het eerste contact dat mensen met onze organisatie hebben.
 • Coördinator van de hulpdienst: je coördineert de hulpvragen en zet deze uit naar de klusvrijwilligers.
 • Tuinwerkzaamheden: heb je groene vingers en werk je graag buiten? Dan kun je mensen helpen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden.
 • Kleine klussen: ben je handig? Dan kun je mensen helpen met kleine klussen in en om huis zoals het ophangen van een lamp of fotolijst. 
 • Computer hulp vrijwilliger: Ben je handig met mobiele telefoon en computers? Dan kun je mensen helpen met klussen zoals installeren van sorftware, instellen (nieuwe) mobiele telefoon en helpen van computervragen bij mensen in arnhem die dat zelf niet meer kunnen. 
 • Karweitjes: diverse activiteiten zoals helpen opruimen in huis
 • Administratieve ondersteuning: je helpt mee met allerlei adminstratieve taken zoals het vullen van de respijtwebsite mantelzorgpauze of helpen bij de adminstratie van de dag van de mantelzorg, maar er zijn nog veel meer adminstratieve taken bij MVT, waar je aan mee kunt helpen.
 • PR vrijwilligers: je zet je in voor taken zoals redigeren van teksten, het maken van foto's en film.
 • Bezoek maatjes: je zet je in om met regelmaat mantelzorgers en hun naaste te bezoeken. Tijdens het bezoek kan de mantelzorger even vrij nemen van de zorgtaken en zorg jij voor de naaste.

Wat levert vrijwilligerswerk op?

 • Mensen verder helpen geeft veel voldoening.
 • Je doet levenservaring op en verricht werkzaamheden die bij je passen.
 • Als je gepensioneerd bent is het ook fijn om 'onder de mensen' te blijven en je ervaringen nuttig in te zetten ten behoeve van anderen.

Verder is het goed om te weten:

 • Vrijwilligerswerk bij MVT is onbetaald.
 • In sommige situaties ontvang je een kleine vergoeding voor gemaakte (reis)kosten.
 • Tijdsinvestering is gemiddeld 1 dagdeel per week.
 • Jaarlijks organiseren we een vrijwilligersuitje.
 • Twee keer per jaar is er een mooi en gevarieerd programma van cursussen en workshops aangeboden door Volare.

Wil je onze openstaande vrijwilligers vacatures bekijken? Kijk dan op de website van de vrijwilligerscentrale en zoek op MVT Arnhem

Interesse om aan de slag te gaan als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op!

 

Inzet UL international

Het bedrijf UL International, gevestigd in Arnhem heeft op maandag 13 december 2021 tuinen gedaan in de wijk Geitenkamp. Er was een heuse barista aanwezig die de inwoners uit de Geitenkamp trakteerde op een heerlijk kopje koffie. 5 medewerkers van het bedrijf hebben zich ingezet voor de hulpvragers in de Geitenkamp en hun tuinen weer netjes gemaakt.

Hieronder een kleine fotoimpressie:

 

MVT doet thema tuinen!

Op vrijdag 15 maart 2024 gaan we van 10.00 tot 14.00 MVT doet organiseren. Tijdens deze tuindoedag gaan we tuinen van onze wachtlijst in Arnhem Zuid netjes maken. Dat doen we met een team van ervaren vrijwilligers en vrijwilligers die 1 dag mee willen helpen.

Ken jij iemand of wil je zelf ook meehelpen tijdens MVT doet, dan heel graag! Als je tuingereedschap hebt mag je dat natuurlijk mee nemen, maar we hebben zelf ook een voorraad bij MVT. We willen op deze dag heel graag de wachtlijst van tuinen minder groot maken.  Meld je gerust aan! Wij zorgen voor een lekkere en voedzame lunch. We delen je dan in bij ervaren tuinvrijwilligers. We maken er met z'n allen een gezellige en behulpzame dag van! Aanmelden kan via onderstaand formulier!

Hieronder een fotoimpressie van een eerdere MVT doet tuindag in 2021 en 2022.

 

Wil je je ook inzetten als tuinhulp? meld je dan aan via onderstaand formulier.

Praktische vragen
Ja
Nee
Auto
OV / te voet
Fiets
Anders:
Via social media / krant
Via de HAN
Via de 1% regeling van de gemeente
Anders:

* Deze velden zijn verplicht.

Maak kennis met onze vrijwilligers

Benieuwd naar de ervaringen van onze vrijwilligers?
Lees hun verhalen hier!

Ieder jaar belonen we onze vrijwilligers met een leuk en gezellig vrijwilligers uitje. Dit jaar was zeer bijzonder vanwege het 25-jarig bestaan van MVT Arnhem. Op 27 februari 1998 is MVT Arnhem opgericht. Dit betekende dat we op 1 maart 2023 ons 25 jarig bestaan hebben gevierd in de stadskeuken samen met (oud) personeel en (oud) vrijwilligers. Wat was het bijzonder! Door de mooie locatie, het lekkere eten, maar vooral ook omdat 2 vrijwilligers van het eerste uur: Luus Neerinx en Henriëtte Schuurman de koninklijke onderscheiding kregen uitgereikt van burgemeester Marcouch! Wethouder Mark Lauriks opende het feest en gaf prachtige bonbons met logo cadeau!

Hieronder een fotoimpressie van deze bijzonder mooie dag!

Je kunt alle foto's bekijken op: https://photos.app.goo.gl/7yMCT67sRgXqiFnz8

 

 

 Genomineerd voor de Arnhemse Stadsprijs

In 2019 waren onze vrijwilligers genomineerd voor de Arnhemse Stadsprijs.

In 2022 zijn we opnieuw genomineerd voor de Arnhemse stadsprijs met onze vrijwillige hulpdienst!. Tot onze grote verassing hebben we deze ook gewonnen! Met het geldbedrag van 500,- zijn we in december lekker gaan eten met onze vrijiwilligers.