•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Ik zorg voor mijn partner

Mantelzorgen voor je partner is vaak vanzelfsprekend. Met liefde neem je de rol als mantelzorger op je. Soms weet je zelfs niet eens dat wat je doet, onder mantelzorgen valt of ben je ongemerkt mantelzorger geworden omdat je steeds een beetje meer bent gaan doen.

Het is goed je te realiseren dat alles wat je extra doet onder mantelzorgen valt. Want zo kun je op tijd ondersteuning inschakelen om de zorg vol te kunnen houden én om ervoor te zorgen dat je ook jouw leven kunt leiden omdat er tijd voor jezelf overblijft.
ZIJ ZORGEN OOK

Lees de ervaringen van andere mantelzorgers die zorgen voor hun partner.

Lees meer

VIND JE BALANS

Lees meer over hoe je een goede balans kunt vinden tussen zorgen en andere belangrijke dingen.

Lees meer

KRIJG ONDERSTEUNING

Op deze pagina vind je alles over ondersteuning voor mantelzorgers.

Lees meer

Tips voor partnerzorg

Deel je zorgen
Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Dit kan ook de zorgprofessional zijn van degene voor wie je zorgt. Je zal merken dat het oplucht om je zorgen te delen.

Bespreek het op je werk
Informeer je leidinggevende over je thuissituatie. Door te laten weten dat je mantelzorger bent, creëer je begrip. Bijvoorbeeld wanneer je een keer niet op je werk kunt verschijnen.

Geef aan wanneer het te veel is
Misschien kunnen mensen in je omgeving een taak van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar noodzakelijk om mantelzorg vol te houden. Heb je niemand die dit kan doen? Neem dan contact op met MVT. Wij verwijzen je door naar iemand in jouw omgeving die je verder kan ondersteunen.

Blijf leuke dingen doen 
Tijd voor jezelf is belangrijk. Ga wanneer het kan lekker sporten en spreek af met vrienden. Dit zorgt voor afleiding.

Zoek informatie 
Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap van de zorgvrager? Het is voor jezelf dan prettig hierover vragen te stellen aan je familie, huisarts of een verpleegkundige. 

 Kijk ook eens op deze sites!

MantelzorgNL

M-power -> als je mantelzorgt en werkt

Netwerk dementie -> als jouw naaste dementie heeft