•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Mantelzorgcompliment

De gemeente Arnhem waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten enorm en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment en het compliment voor jonge mantelzorgers. Ben je mantelzorger? Dan kan diegene voor wie je zorgt vanaf 1 april tot en met 31 december 2023 een Mantelzorgcompliment voor jou aanvragen. Uiteraard kan je hem of haar hierbij helpen als dit nodig is. 

Compliment 2023

  • een cadeaukaart van € 175,-
  • een geldbedrag op je rekening van € 150,-

Kies je voor de cadeaukaart, dan ontvang je de ‘Dit is PAS Arnhem’ pas. De pas heeft een waarde van € 175,-. De ‘Dit is PAS Arnhem’ pas kan worden gebruikt bij meer dan 90 ondernemers en organisaties in Arnhem. Op www.ditispasarnhem.nl staat wat er allemaal met de cadeaukaart gedaan kan worden. Kies je voor geldbedrag dan bedraagt dit € 150,-. Dit bedrag wordt overgemaakt op de rekening van de mantelzorger.

Voorwaarden

Per zorgvrager kan er maar 1 mantelzorgcompliment worden aangevraagd. Daarbij gelden de volgende drie voorwaarden:

  • de zorgvrager woont in de gemeente Arnhem, de mantelzorger mag zelf in een andere gemeente wonen.
  • je geeft minimaal 3 maanden mantelzorg per kalenderjaar
  • de tijd van de zorg die je verleent, bedraagt minimaal 8 uur per week

Ook voor jonge mantelzorgers

Vaak helpen kinderen en jongeren (t/m 24 jaar) mee met mantelzorgen, maken zij zich zorgen of komen zorg tekort door de zorgsituatie. Voor hen is er een eigen Compliment jonge mantelzorger van € 50,- . Dit compliment kan naast het Mantelzorgcompliment worden aangevraagd bij MVT. Meer info over het Compliment voor jonge mantelzorgers lees je op deze pagina.

 

Zo vraag je aan

Het mantelzorgcompliment vraag je aan op de site van de Gemeente Arnhem. Dit is de meest snelle manier.
Let op: de zorgvrager dient in te loggen met zijn/haar eigen DigiD, je kunt dit ook samen met de zorgvrager doen als dit nodig is.

Heb je ondersteuning nodig bij de aanvraag of heeft de zorgvrager geen eigen DigiD? Dan kan MVT Arnhem je helpen.
Hiervoor heb je je eigen BSN-nummer nodig én het BSN-nummer van de zorgvrager, maar ook bijvoorbeeld alle adresgegevens. We lopen samen alle vragen door die we namens jou aan de gemeente gaan doorgeven.
Je kunt alle vragen vinden op dit aanvraagformulier, zo kun je je goed voorbereiden op het aanvraaggesprek met onze collega's.

Let op: als je MVT Arnhem vraagt om je bij de aanvraag te ondersteunen geef je daarmee expliciet toestemming dat wij jouw gegevens delen met de gemeente Arnhem.

Tip: Je kunt het aanvraagformulier ook invullen met Word, opslaan als Word bestand en naar ons toesturen. We hebben altijd contact over je aanmelding, maar met een ingevuld formulier kunnen we je nog sneller helpen. Je kunt dit formulier mailen naar info@mvtarnhem.nl met een verzoek om contact op te nemen, of als bijlage toevoegen in het contactformulier hieronder.

Uiteraard kun je ons ook nog steeds bellen om je te helpen. Dit kan van maandag t/m donderdag tussen 9 en 12 uur. Let op, zeker in de eerste periode van aanvragen kan het heel druk zijn aan de telefoon. Je kunt dan het antwoordapparaat inspreken en dan bellen we je terug.

Help mij het mantelzorgcompliment aan te vragen

Ja
Nee

* Deze velden zijn verplicht.