•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Luisterend oor

Soms heb je behoefte aan een luisterend oor. Aan iemand die zonder oordelen naar jouw verhaal luistert en met je meedenkt als je daar behoefte aan hebt. 

Er zijn diverse mogelijkheden voor een één op één gesprek. Welke het beste bij jou past hangt af van het onderwerp. We zetten de belangrijkste mogelijkheden hieronder op een rijtje.

  • De mantelzorg consulenten van MVT Arnhem. Bij vragen over mantelzorg, meedenken in jouw mantelzorg situatie en bij het vinden van ondersteuning helpen onze consulenten je graag verder. We weten als geen ander de mogelijkheden in mantelzorgland én Arnhem.
  • Vind je het gezellig om andere mantelzorgers te ontmoeten? Kijk dan eens bij ons aanbod voor lotgenotencontact.
  • Een goede vriend(in). Iemand die jou en je situatie goed kent kan vaak een goede plek zijn om je hart te luchten. 
  • Je huisarts of andere hulpverlener. Zeker als je vragen hebt over het ziekteverloop of behandeling kan een gesprek helpen.
  • De Mantelzorglijn van MantelzorgNL. Je kunt bij de Mantelzorglijn terecht voor een luisterend oor én algemene adviezen over mantelzorg zoals financiën en juridische vragen. Bij vragen die specifiek gaan over ondersteuning in Arnhem zullen zij je naar ons verwijzen. Hiernaast lees je meer over de Mantelzorglijn.
  • De Luisterlijn. Voor alle vragen en zorgen over alle onderwerpen die je bezig houden is de Luisterlijn 24 uur per dag beschikbaar. De gesprekken zijn altijd anoniem en zonder verslaglegging. Hiernaast lees je meer informatie. 

 

Privacy

In Nederland hebben we goede afspraken gemaakt over privacy. Met de AVG wetgeving is voor iedereen duidelijk wat wel en niet mag. Zo wordt jouw privacy, en die van diegene voor wie je zorgt, goed beschermd.
Zo mag een organisatie geen persoonlijke gegevens van jou opslaan zonder jouw toestemming. Een organisatie waar jij hulp zoekt mag nooit gegevens opslaan van diegene voor wie je zorgt, ook niet met jouw toestemming. Anderzijds mag een organisatie die met toestemming gegevens heeft opgeslagen deze ook niet zomaar delen. Het is goed je dit te realiseren als je het gesprek aangaat met een betrokken professional, een hulp- of luisterlijn of met MVT Arnhem. Want dit betekent dat een betrokken hulpverlener soms niet alle informatie mag geven waar je om vraagt. Of dat als je nog eens contact zoekt met een organisatie je jouw situatie opnieuw moet toelichten. 

Mantelzorglijn

Mantelzorgen is soms zwaar. Dan is het fijn als er iemand is die naar je verhaal luistert.
Bij de Mantelzorglijn van MantelzorgNL kun je iedere werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur terecht om je ervaringen te delen.
Bel de Mantelzorglijn op 030 – 760 60 55
Je kunt ze ook een WhatsApp sturen als je dat fijner vind: 06 27 23 68 54Iemand die even naar je luistert...

Als je je verhaal kwijt wil, je boos, bang, verdrietig of blij bent, of even niet weet wie je moet bellen kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Luisterlijn.
Bij dit landelijke initiatief werken vrijwilligers die anoniem met jou in gesprek gaan over alles wat jij kwijt wil. De vrijwilligers van de luisterlijn geven geen adviezen maar gaan, zonder oordeel, het gesprek met je aan zodat jij je hart kan luchten of dingen op een rijtje kunt zetten. De gesprekken zijn in het Nederlands. 
Je kunt de Luisterlijn bereiken op tel: 088-0767 000. Je kunt ook chatten of mailen.