•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Luisterend oor

Soms heb je behoefte aan een luisterend oor. Aan iemand die zonder oordelen naar jouw verhaal luistert en met je meedenkt als je daar behoefte aan hebt. 

Er zijn diverse mogelijkheden voor een één op één gesprek. De consulenten van MVT zijn altijd bereid om met jou in gesprek te gaan. Maar je kunt hiervoor ook denken aan een gesprek met je huisarts of een andere hulpverlener. Andere opties zijn anoniem bellen met een telefonische hulplijn of chatten. Op onze themapagina's vind je meer informatie over organisaties die passen bij jouw situatie.

MVT Arnhem heeft de volgende mogelijkheden voor het bieden van een luisterend oor:

  • Gesprek met een MVT consulent
  • Belmaatje
  • Bezoekmaatje

Vind je het gezellig om andere mensen te ontmoeten? Kijk dan eens bij ons aanbod voor lotgenotencontact.

 

Belmaatje

Mantelzorgen is soms zwaar. Dan is het fijn als er iemand is die naar je luistert en meedenkt en bij behoefte adviseert hoe je met je zorgtaken om kunt gaan. MVT Arnhem heeft specifiek daarvoor het ‘Belmaatje’ in het leven geroepen. Belmaatje is er voor alle leeftijden en neemt in onderlinge afstemming, regelmatig contact op om te horen hoe het met je gaat. Het belmaatje belt regelmatig (bijvoorbeeld één keer per maand) en is dezelfde persoon, waardoor het vertrouwd voelt en je maar één keer je verhaal hoeft te vertellen.
Wil jij ook graag een belmaatje? Neem dan contact op met MVT.Bezoekmaatje

Als mantelzorger komt er veel op je af, maar hoe gaat het met jou? Waar loop je als mantelzorger tegenaan? Het team van MVT heeft een groot netwerk als het gaat om vrijwilligers. Wij zoeken voor jou een bezoekmaatje die regelmatig bij je thuiskomt. Deze vrijwilliger biedt een luisterend oor en kan ondersteunen door op de zorgvrager te letten zodat jij even (n)iets anders kunt doen. Het bezoekmaatje is er dan voor jou én de zorgvrager. Het is uiteraard van belang dat er een goede klik is tussen jou, de vrijwilliger en de persoon waarvoor je zorgt. Hierdoor kun je de zorg voor je naaste met een gerust hart even overdragen.

Per situatie bekijken we gezamenlijk welke activiteiten het bezoekmaatje kan doen met de zorgvrager. Een activiteit voor het bezoekmaatje en de zorgvrager kan bijvoorbeeld bestaan uit het maken van een wandeling in de buurt, samen koffiedrinken of thuis een broodje eten. Wij zoeken de vrijwilliger die het beste bij jou en de zorgvrager past.