•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Handig! voor professionals

Samenwerken met mantelzorgers

Goede zorg en ondersteuning voor zorgvragers betekent óók tijd en aandacht voor de mantelzorger. In het digitale tijdschrift ‘Mantelzorgers op de g... Lees meer »

Tools voor een goede samenwerking met mantelzorgers

Hoe ondersteun jij als zorgprofessional mantelzorgers, werk je gelijkwaardig samen en ga je het gesprek aan over wensen, grenzen en verwachtingen? Lees meer »

Overzicht Mantelzorgondersteuning Dementie in Arnhem

Als professional in zorg en welzijn kun jij het verschil maken in de dementiezorg door oog te hebben voor mantelzorgers. Lees meer »

Inspiratiesheets: tips en tools voor het samenwerken met én voor mantelzorgers

In het landelijke programma In voor mantelzorg-thuis (2019 – 2021) werken Vilans en Movisie aan een betere samenwerking met en voor mantelzorgers. S Lees meer »

Handreiking “Ouders In Regie”

Onlangs verscheen een nieuw rapport “Ouders in Regie” van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In Lees meer »

Flyer 'Ik ben mantelzorger' in Nederlands, Turks, Arabisch en Engels

MVT Arnhem heeft flyers in verschillende talen gemaakt met de titel “jij bent mantelzorger”. De flyers zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Tur... Lees meer »

KVBO: Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders

Informatie en adviezen voor (zorg)professionals Deze folder geeft (zorg)professionals informatie over de opvoedsituatie van kinderen van ouders met... Lees meer »

Digitale waaier voor jonge mantelzorgers

Een ziekte, verslaving of beperking van ouder(s), broer of zus kan leiden tot stress en spanning in de thuissituatie. Lees meer »

Brochure: Goed in gesprek - Vilans

In de brochure 'Goed in gesprek' worden 6 thema’s behandeld: Hoofdstuk 1 geeft informatie over wat communicatie is wat het hindert: ruis. H Lees meer »

Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders - informatiefolder

De folder van KVBO (Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders) geeft (zorg)professionals informatie over de opvoedsituatie van kinderen van ouders... Lees meer »