•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Handig! voor professionals

Tool: Veerkracht van Mantelzorgers

De vragen in deze praktische tool (hulpmiddel) helpen je om na te denken over wat voor jou belangrijk is en wat jou energie geeft. Lees meer »

Werkkaart: ondersteunen van naasten/ mantelzorgers GGZ

Een werkkaart om de professionals uit de GGZ en het sociaaldomein inzicht te geven in elkaars werk met de expliciete uitnodiging om lokaal of regio... Lees meer »

Flyer: Samen in gesprek

Om toekomstbestendige mantelzorgondersteuning met elkaar organiseren is het noodzakelijk, naast het aanbod van individuele mantelzorgondersteuning,... Lees meer »

Modelovereenkomst voor studerende mantelzorgers

De Modelovereenkomst is een tool voor studenten en scholen om met elkaar te praten over de mantelzorgtaken en het effect dat dat heeft op school. Lees meer »

Brochure "Jonge Mantelzorgers in beeld"

Onlangs is de brochure 'Jonge Mantelzorgers in beeld' uitgekomen. Een uitgave van JMZ Pro en de Strategische Alliantie Jonge mantelzorg. Lees meer »

Onderzoek impact op jonge mantelzorgers

Interessant proefschrift van Hinke van der Werff. Deze link gaat naar de Nederlandse samenvatting. Via deze link is het hele proefschrift te lezen... Lees meer »

Chillbox voor kinderen op de basisschool

Mentaal welzijn is essentieel om gezond en gelukkig op te groeien. Niet alleen voor jonge mantelzorgers maar voor alle kinderen. Lees meer »

Hoe verwijs ik naar een vrijwilliger?

Een inzet van een VPTZ-vrijwilliger bij iemand in de laatste levensfase thuis kan de mantelzorger ontlasten. Die kan de zorg daardoor langer volhou... Lees meer »

Migranten & mantelzorgers?

Waar kun je als professional rekening mee houden? Het aantal oudere migranten groeit. Naar schatting worden in 2025 zo’n 445.000 migranten 65 jaar... Lees meer »

Nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen

Op 21 februari 2023 is de nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen gepubliceerd. Deze paper helpt zorgprofessionals om ook aandacht te hebbe... Lees meer »