•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Handig! voor professionals

Hoe verwijs ik naar een vrijwilliger?

Een inzet van een VPTZ-vrijwilliger bij iemand in de laatste levensfase thuis kan de mantelzorger ontlasten. Die kan de zorg daardoor langer volhou... Lees meer »

De Geheugensteun: inloop voor vragen over geheugen en dementie

Vragen over het geheugen en dementie? Van harte welkom in ‘DE GEHEUGENSTEUN’ In Nederland zal dementie in 2030 ruim een half miljoen mensen treffen. Doo Lees meer »

Migranten & mantelzorgers?

Waar kun je als professional rekening mee houden? Het aantal oudere migranten groeit. Naar schatting worden in 2025 zo’n 445.000 migranten 65 jaar... Lees meer »

Nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen

Op 21 februari 2023 is de nieuwe richtlijn Palliatieve zorg voor kinderen gepubliceerd. Deze paper helpt zorgprofessionals om ook aandacht te hebbe... Lees meer »

In onze boekenkast - voor professionals

De volgende boeken zijn interessant voor professionals om te lezen. Een aantal staan in onze eigen boekenkast en kun je bij ons lenen. Lees meer »

Online magazine: samenwerken met mantelzorgers | Movisie

In dit online magazine lees je informatie en ervaringen, en vind je tools, podcasts en nog veel meer! Lees meer »

Zet mantelzorgers in hun kracht met "Bordje Vol"

"BordjeVol" zet mantelzorgers in hun kracht! Dat scheelt jou als professional tijd. Als zorgprofessional werk je samen met mantelzorgers. Lees meer »

Bijeenkomsten Netwerk Dementie Arnhem en Omstreken 2023

Ben jij een professional in de dementiezorg in Arnhem? Dan is het heel zinvol om lid te zijn van de digitale community van het Netwerk Dementie Arn... Lees meer »

Samenwerken met mantelzorgers (SOFA)

Goede zorg en ondersteuning voor zorgvragers betekent óók tijd en aandacht voor de mantelzorger. In het digitale tijdschrift ‘Mantelzorgers op de g... Lees meer »

Tools voor een goede samenwerking met mantelzorgers

Hoe ondersteun jij als zorgprofessional mantelzorgers, werk je gelijkwaardig samen en ga je het gesprek aan over wensen, grenzen en verwachtingen? Lees meer »