•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Handig! voor professionals

MantelzorgBalans

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste, ook al is dat soms erg zwaar. Zeker als je naaste ongeneeslijk ziek is. Lees meer »

Samenwerken SOFA model - Zorg voor beter

Op de site van Zorg voor Beter geven zij een goede uitleg over het SOFA-model. Er is een filmpje gemaakt met meer uitleg en links naar andere infor... Lees meer »

Infographic Respijtzorg - MantelzorgNL/Movisie/Vilans

In de infographic vind je alle relevante informatie over respijtzorg, zoals vormen, wat werkt, toeleiding en regelgeving Bekijk de infographic hier Lees meer »

MantelzorgOndersteuningsLadder – Arnhem

MOL Arnhem Stap 1: stimuleer mantelzorgers om hun immuunsysteem op peil te houden. Vertel hen dat het juist nu extra belangrijk is om: Lees meer »

Binnenboord box - toolkit voor verenigingen en (sport)clubs

In Arnhem zijn naar schatting 30.000 mantelzorgers actief. Het is dus zeer waarschijnlijk dat een aantal van hen lid is van jouw vereniging of club. Lees meer »

Verbeterde meldcode Veilig Thuis

Vanaf 1 januari 2019 is de verbeterde meldcode VeiligThuis in werking. Als zorgprofessionals word je geacht dit te weten en ben je verplicht hierme... Lees meer »

Digitale communicatie in de ouderenzorg - website

Op de website van Zorg voor Beter lees je alles over digitale communicatie in de ouderenzorg. Er gaat natuurlijk niets boven persoonlijk contact zo... Lees meer »

Samenwerken met mantelzorgers - toolkit voor thuiszorgmedewerkers

De ontwikkelingen in de zorg vragen andere vaardigheden van jou als thuiszorgmedewerker. Er ligt meer nadruk op zorgen dan op zorgen voor. Lees meer »

Bezorgd naar school - onderzoek door SCP

Het SCP (Sociaal Cultureel Planbureau) onderzocht samen met de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam in hoeverre scholieren (12-16 jaar) die een langdu... Lees meer »

Kaart voorkomen ontspoorde zorg

Op deze kaart vind je een overzicht van signalen van ontspoorde zorg én do's en don'ts om het gesprek met de mantelzorger aan te gaan. Lees meer »