•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

MantelzorgBalans

Als mantelzorger zorg je met liefde voor je naaste, ook al kan dat soms zwaar zijn. Zeker als je naaste ongeneeslijk ziek is. Voor jou is de MantelzorgBalans ontwikkeld. De tool helpt je bij het (her)vinden van de balans in je leven, zodat je de zorg voor je dierbare kunt volhouden.  

De gratis digitale tool MantelzorgBalans bestaat uit oefeningen, informatie en biedt ruimte om herinneringen op te slaan. De tool biedt verdiepende en praktische informatie over bijvoorbeeld regelzaken, grenzen aangeven, hulp vragen en praten over het levenseinde. 

De oefeningen helpen bij het nadenken over je eigen grenzen, vinden van balans bij zorgactiviteiten en de andere dingen in je leven, bepalen wat jij belangrijk vindt en het organiseren van het contact met de omgeving.

Mantelzorgers blijken veelal tegen dezelfde zaken aan te lopen. Hun grootste zorg is: hoe zorg je voor balans in mantelzorgtaken en andere activiteiten in je leven? Mantelzorgers staan zelden stil bij hun eigen grenzen en behoeften. Ze cijferen zichzelf vaak helemaal weg voor de zieke naaste. Maar hoe ga je om met je eigen emoties? Mag je boos worden op je zieke naaste? Ze hebben een grote behoefte aan informatie. Welke hulp is er en waar kan ik terecht voor hulp en ondersteuning?  

MantelzorgBalans is een overzichtelijke website die antwoord geeft op deze vragen. Ga naar de site!

 

Naar het overzicht