•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Handig! voor professionals

Inspiratiesheets: tips en tools voor het samenwerken met én voor mantelzorgers

In het landelijke programma In voor mantelzorg-thuis (2019 – 2021) werken Vilans en Movisie aan een betere samenwerking met en voor mantelzorgers. S Lees meer »

Handreiking “Ouders In Regie”

Onlangs verscheen een nieuw rapport “Ouders in Regie” van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In Lees meer »

Flyer 'Ik ben mantelzorger' in Nederlands, Turks, Perzisch, Arabisch en Engels

MVT Arnhem heeft flyers in verschillende talen gemaakt met de titel “jij bent mantelzorger”. De flyers zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Tur... Lees meer »

KVBO: Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders

Informatie en adviezen voor (zorg)professionals Deze folder geeft (zorg)professionals informatie over de opvoedsituatie van kinderen van ouders met... Lees meer »

Digitale waaier voor jonge mantelzorgers

Een ziekte, verslaving of beperking van ouder(s), broer of zus kan leiden tot stress en spanning in de thuissituatie. Lees meer »

Brochure: Goed in gesprek - Vilans

In de brochure 'Goed in gesprek' worden 6 thema’s behandeld: Hoofdstuk 1 geeft informatie over wat communicatie is wat het hindert: ruis. H Lees meer »

Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders - informatiefolder

De folder van KVBO (Kinderen van Verstandelijk Beperkte Ouders) geeft (zorg)professionals informatie over de opvoedsituatie van kinderen van ouders... Lees meer »

Jongeren en eenzaamheid

Tijdens het Webinar van JMZ Pro “Ik voel mij zo alleen” sprak Susan de Vries van Movisie over het thema ‘Jongeren en eenzaamheid’. Jonge m Lees meer »

Posters voor Jonge Mantelzorgers

Wil je aandacht geven aan mantelzorg? Speciaal voor de doelgroep jonge mantelzorgers heeft MVT Arnhem heeft posters gemaakt om kinderen en jongeren... Lees meer »

MantelzorgBalans

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste, ook al is dat soms erg zwaar. Zeker als je naaste ongeneeslijk ziek is. Lees meer »