•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Week van Jonge Mantelzorger 2021

Van 1 tot 7 juni was het de Week van de Jonge Mantelzorger. Het thema van dit jaar was Niet te missen!

Nieuwsbrief

Speciaal voor deze Week hebben we een digitale nieuwsbrief gemaakt. Met ervaringsverhalen en handige tips voor jonge mantelzorgers. Je kunt deze nieuwsbrief hier bekijken.

 

Je bent niet de enige!

Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd soms meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. 

Niet vergeten

Naast deze speciale week heeft MVT Arnhem, in samenwerking met de gemeente Arnhem, het hele jaar door ook een speciaal mantelzorgcompliment voor kinderen en jongeren die opgroeien met zorg. Lees alles over dit compliment, en vraag hem aan, op deze pagina.

Aandacht voor de mantelzorger

Ieder jaar zijn er twee momenten waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. In de eerste week van juni vindt ieder jaar de week van de jonge mantelzorger plaats. En jaarlijks wordt in november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd.

In 2021 zijn dit de data:

1 t/m 7 juni - week van de jonge mantelzorger
10 november - dag van de mantelzorg

Voor de activiteiten kun je je meestal vanaf een maand vantevoren aanmelden. Hou voor updates over activiteiten deze site in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief (onder aan deze pagina) om geen enkele activiteit te missen. Terugblik

Benieuwd hoe de Dag van de Mantelzorg er in de afgelopen jaren uitzag?
Zie hier een sfeerimpressie.

2020/2021 - Diverse activiteiten thuis

2019 - Burgers' Zoo

2018 - Nederlands Openluchtmuseum

2017- Leuke activiteiten in de wijk

 

Een sfeerimpressie van de Week van de Jonge Mantelzorger kun je hier bekijken!

2021 - Picknick en theater