•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Podcast: "Niet alleen ziek"

Veel ouders worstelen met een ziekte. Dit beïnvloedt onherroepelijk het gezinsleven. Hoe daarmee om te gaan? Daarover gaat de podcast ‘Niet alleen ziek’. De podcast is interessant voor ouders in vergelijkbare situaties en direct betrokkenen, patiëntenverenigingen, mantelzorgorganisaties, bedrijfsartsen, huisartsen en andere behandelaars, docenten en studenten van opleidingen zorg en welzijn en social work.

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een chronische ziekte zoals kanker, reuma, chronische pijn of diabetes. En een deel daarvan is óók vader of moeder en heeft een levenspartner. Hoe is het om partner te zijn van iemand die langdurig ziek is en samen kinderen groot te brengen? Wat voor invloed heeft het op je ouderschap? Partners worden vaak over het hoofd gezien, maar willen gezien, gehoord en begrepen worden. De vraag ‘hoe is het nu met jou?’ mag vaker worden gesteld.

In het vierde seizoen van de podcast ‘Niet alleen ziek’ van stichting BMP spreekt journalist Maarten Dallinga met Koos, Inja en Carina. Zij delen openhartig en eerlijk hun ervaringen, gevoelens en twijfels. In de medische wereld en daarbuiten worden zij vaak over het hoofd gezien. Dat maakt niet alleen eenzaam, partners raken overbelast omdat het ouderschap en de partnerrelatie onder druk staan.

De eerste aflevering van het vierde seizoen is sinds woensdag 23 januari te beluisteren via www.stichtingbmp.nl en podcastapps als Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts en Stitcher. Abonneren is gratis.

Naar het overzicht