•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp zoekt bestuursleden (M/V)

 

Wat doet MVT Arnhem

Mantelzorgers zorgen voor hun naaste die hulp nodig heeft. Die hulp is waardevol en tegenwoordig vaak noodzakelijk. En soms is dat zwaar. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers worden ondersteund. In Arnhem leveren veel organisaties daaraan een bijdrage. Een belangrijke taak is daarbij - al 25 jaar -weggelegd voor MVT Arnhem. Wij zijn de spil in het netwerk van de Arnhemse mantelzorgondersteuning. Aanspreekpunt voor alle Arnhemse mantelzorgers, voor professionals en voor de gemeente.

MVT Arnhem voert haar maatschappelijke taak - in opdracht van de gemeente Arnhem - uit met een klein maar ambitieus en enthousiast team dat bestaat uit zeven ervaren medewerkers. Daarnaast zijn er zo’n 70 vrijwilligers actief voor MVT.

Wat doet het bestuur

Het bestuur van Stichting Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem heeft een regierol op het gebied van visie en beleid en draagt bij aan het ontwikkelen van de strategie voor de midden- en langere termijn. Daarnaast kan de directeur een beroep doen op bestuursleden om mee te denken bij organisatorische vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen.

Het bestuur functioneert als ‘bestuur op afstand’ en houdt dus toezicht op het functioneren van de directeur en het versterken van diens positie.

We zoeken jou! 

Momenteel telt het bestuur vijf bestuursleden. Vanwege het einde van enkele zittingstermijnen, zoekt het bestuur enthousiaste collega’s die bereid zijn een constructieve bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van MVT Arnhem.

Als nieuwe bestuurder:
- ben je maatschappelijk actief
- heb je een brede interesse in ontwikkelingen binnen het sociaal domein (bij voorkeur in relatie met mantelzorg en/of vrijwillige inzet)
- wil je met jouw netwerk ons bestuur komen versterken
Het zou fijn zijn als één van de nieuwe bestuurders een financiële achtergrond heeft.

Het bestuur werkt (onbezoldigd) op vrijwillige basis. De tijdsinvestering bedraagt 4 tot 6 uur per maand. Het gaat daarbij vooral om inbreng tijdens de reguliere bestuursvergaderingen (zes keer per jaar).

Interesse?

Voor meer informatie over de bestuursfunctie en/of de werkorganisatie kun je contact opnemen met Anke Lunenberg, voorzitter MVT Arnhem, telefoonnummer 06  - 510 822 52.

Heb je belangstelling voor een bestuursfunctie bij MVT Arnhem, reageer dan per mail naar info@mvtarnhem.nl onder vermelding van ‘bestuursvacature’. Wij zien je reactie graag uiterlijk 1 juni 2024 tegemoet. De directeur van MVT Arnhem neemt deel aan de sollicitatiegesprekken.  

  • Home
  • Vacature bestuursleden