•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Training "Samen Dementievriendelijk"

Hoe bied je iemand met dementie de helpende hand?

Eén op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. Niet alleen is dat voor de persoon zelf erg naar, maar ook voor de omgeving. Gemeente Arnhem is samen met verschillende partners aan de slag voor een dementievriendelijke stad. Zodat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen. Daarvoor is het heel belangrijk dat inwoners de signalen van dementie eerder herkennen. Weet jij hoe je iemand met dementie een helpende hand biedt?

Om de stad dementievriendelijker te maken, is er speciaal voor iedereen die interesse heeft de gratis training “Samen Dementievriendelijk” ontwikkeld. In de training leer je hoe je met dementie kunt omgaan, de signalen kunt herkennen en iemand met dementie kunt helpen. Want ook al hoop je het niet, de kans is heel groot dat ook jij te maken gaat krijgen met dementie in jouw omgeving.

Bereid je voor en neem deel aan de training. Alleen, of samen met familie, vrienden of kennissen. Iedereen is welkom!

In Arnhem staat de training gepland op maandag 8 april van 19.30 - 22.00 uur. Locatie: Middachtensingel 39, 6825 HG Arnhem.

Aanmelden kan via de website van NDAO

Graag tot ziens bij de training!

Deze training is een samenwerking tussen de gemeente Arnhem, Alzheimer Nederland en Netwerk Dementie Arnhem en Omstreken waar MVT Arnhem in participeert.

 

Naar het overzicht