•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact
Tekst grootte: M L XL
Contrast contrast wisselencontrast wisselen

Cursus psychische problemen in de familie

Iemand met psychische problemen in je leven? MVT Arnhem organiseert, in samenwerking met Pro Persona Connect, een cursus voor mantelzorgers en familieleden van mensen met psychische problemen uit Arnhem.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deel je met andere naasten jouw ervaringen, krijg je steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De cursus ‘Psychische problemen in de familie’ is bedoeld voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem. In deze cursus leer je meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat jij je minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.

Voor wie: voor mantelzorgers en familieleden van mensen met psychische problemen uit Arnhem
Met wie werken we samen: Pro Persona Connect, Miranda Meijer
Wanneer: Start op woensdagmiddag 6 november van 14.00-16.00, er zijn 6 bijeenkomsten op 6, 13, 27 November en 4, 11 en 18 december
Tijd: 14.00-16.00
Waar: MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem. 1e verdieping
Hoe aan te melden: Via Pro Persona Connect, afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de cursus

De cursus van 2023 werd met een 9,0 beoordeeld door deelnemers. Enkele opmerkingen van oud deelnemers:

  • Meer inzicht voor mijzelf om met bepaalde situaties om te gaan
  • Grenzen leren kennen/nee zeggen. Leuke mensen ontmoeten  en je verhaal doen. Fijn om informatie te krijgen en je verhaal te delen
  • Handvatten om gesprek aan te gaan met partner. Oefeningen om bewustwording te creëren wat iets met je doet
  • Herkenning bij andere deelnemers van de groep, luisterend oor en praktische tips. Brede kennis van de begeleider

 

 

Naar het overzicht