•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Cursus psychische problemen in de familie

Iemand met psychische problemen in je leven? MVT Arnhem organiseert, in samenwerking met Pro Persona Connect, een cursus voor mantelzorgers en familieleden van mensen met psychische problemen uit Arnhem’

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deel je met andere naasten jouw ervaringen, krijg je steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De cursus ‘Psychische problemen in de familie’ is bedoeld voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem. In deze cursus leer je meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat jij je minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen thema’s aan de orde, zoals: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor uzelf naast de zorg voor de ander.

Voor wie: voor mantelzorgers en familieleden van mensen met psychische problemen uit Arnhem
Met wie werken we samen: Pro Persona Connect Hanny van Aaken
Wanneer: Start op vrijdagochtend 10 november van 9.30-11.30 uur, er zijn 6 aansluitende bijeenkomsten op 10, 17, 24 november en 1, 8 en 15 december.
Tijd: 9.30-11.30
Waar: MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem. !e verdieping

 

Hoe aan te melden: Via Pro Persona Connect, afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl

Voorafgaand aan de cursus vindt een korte telefonische kennismaking plaats met de cursusleider.

Let op: vol is vol
Voor deelname wordt een eigen bijdrage van 30,- gevraagd.

 

 

Naar het overzicht