•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Terugblik Week van de Jonge Mantelzorger 2021

In de week van 1 t/m 7 juni werd de Week van de Jonge Mantelzorger gehouden. 
Kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die zorgen voor iemand in hun omgeving werden in deze week in het zonnetje gezet met een picknick pakket of film voor thuis. En 10 gelukkige prijswinnaars mochten bij Arnhemse topfotograaf Rens Plascheck een mooi portet laten maken.

Om jongeren te wijzen op het bestaan van mantelzorg hebben leerlingen van het RijnIJssel college Zorg & Welzijn hun mede-leerlingen door middel van een koekjesactie geïnformeerd. Dit leverde waardevolle gesprekken op met jongeren!

 

Theater

Naast het kadootje konden jongeren ook genieten van een theatervoorstelling. Ze hadden hierbij de keuze uit de voorstelling 'What If' van Theatergroep Bint, waarin op indrukwekkende wijze in beeld werd gebracht wat de impact is op het leven van jongeren die leven met zorg.

Extra bijzonder was de, speciaal voor deze week gemaakte, theatervoorstelling van de 4e klas van het Montessori College Arnhem. Op basis van eigen verhalen en ervaringen hebben zij de indrukwekkende voorstelling "Niet te missen" gemaakt. RTV Arnhem maakte er een mooie reportage over die je onderstaand kunt terugkijken.


 

Nieuwsbrief

Speciaal voor deze Week hebben we een digitale nieuwsbrief gemaakt. Met ervaringsverhalen en handige tips voor jonge mantelzorgers. Je kunt deze nieuwsbrief hier bekijken.

Kortom, in Arnhem waren jonge mantelzorgers in deze week zeker niet te missen!

 

 

 

 
Ook meedoen aan de Week van de Jonge Mantelzorger?

De Week van de Jonge Mantelzorger wordt jaarlijks gehouden van 1 t/m 7 juni. 
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten?
Hou dan onze activiteitenkalender in de gaten, of meld je aan als mantelzorger!Social media

Benieuwd naar nog meer verhalen en impressies van deze week? Kijk dan eens op de social media kanalen van MVT. 

Je vind daar onder meer links naar de landelijke campagne 'Niet te missen'.