•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

 

WHAT IF: ONLINE THEATERVOORSTELLING + LESPAKKET

 

‘Alles is herkenbaar, ik zou willen dat mijn docenten dit zagen.’
– een jonge mantelzorger

 

Waar gaat What if over?

What if is een dynamische gefilmde theatervoorstelling die laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt voelbaar hoe het is om jonge mantelzorger te zijn en laat zien met wat voor zorgen en dilemma’s zij te maken krijgen.

De voorstelling met lespakket is ontwikkeld door Theatergroep Bint en is gemaakt op basis van interviews met jonge mantelzorgers. De verhalen uit de voorstelling zijn dus allemaal gebaseerd op de realiteit.

 

Waarom is het belangrijk om What if te zien?

Wist je dat 1 op de 5 kinderen te maken heeft met een zorgsituatie binnen het gezin? Kinderen en jongeren die opgroeien met een ziek, beperkt of verslaafd gezinslid noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben vaak extra (zorg)taken, maken zich regelmatig zorgen en moeten soms zorg en aandacht missen. Hierdoor hebben zij een verhoogd risico op vertraging, verzuim, uitval of onderpresteren op school en werk.

Ook hebben ze minder tijd voor hobby’s, sport of vrienden waardoor zij belemmerd worden in hun eigen sociale en emotionele ontwikkeling en meer kans lopen op angst en depressie. Meer dan hun leeftijdsgenoten zonder zorgsituatie thuis.

 

Voor wie is deze voorstelling?

What if is geschikt voor jongeren vanaf 10 jaar en iedereen die met jongeren te maken heeft. De voorstelling heeft voor meer dan 200 klassen live gespeeld op scholen in Nederland. En is nu ook in een gefilmde variant beschikbaar om zo meer jongeren te bereiken.

Onze ervaring bij MVT Arnhem is dat What if overal impactvol. De voorstelling is niet alleen voor scholen of sportclubs. Maar voor alle organisaties en plekken waar jongeren groepsgewijs en onder begeleiding samenkomen.

 

Goed om te weten

Het lespakket bestaat uit een gefilmde theatervoorstelling (32 minuten) met daarna verschillende optionele opdrachten en gespreksstarters die je met de groep kan doen. De opdrachten in het lespakket zijn zo uitgewerkt, dat ze voor alle leeftijden geschikt zijn. Wij zorgen voor een professional die jou tijdens deze les begeleidt.

 

Ja, deze voorstelling wil ik zien!

Leuk dat je geïnteresseerd bent! Mail naar Hannie Massen en ik vertel je graag hoe wij samen het verschil kunnen maken.

Voor wie
Voor alle organisaties en plekken waar jongeren groepsgewijs en onder begeleiding samenkomen

Wanneer
In overleg

Duur
35 minuten + beschikbare tijd voor nabespreking

Waar
Op jouw locatie

Kosten
Gratis deelname