•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Week van de Jonge Mantelzorger 2024

De Week van de Jonge Mantelzorger: Meer dan je denkt…

Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger (SCP, 2022).1 Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden dat de campagne ‘Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024!

Kinderen en jongeren die opgroeien met een naaste die een ziekte, beperking, psychische aandoening of verslaving heeft, noemen we jonge mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers hebben thuis vaak extra (zorg)taken, daarnaast maken ze zich ook zorgen of missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Een zorgsituatie heeft meer impact dan je denkt. Vandaar dat jaarlijks van 1 tot en met 7 juni tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger landelijk aandacht wordt gevraagd voor hun situatie en behoeften. Ook in Arnhem worden er door MVT Arnhem en partners speciaal voor jonge mantelzorgers activiteiten georganiseerd.

 

Bekijk hier het programma voor de Week van de Jonge Mantelzorger 2024.

 

Lees hier meer over de ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers. Tip: bekijk ook onze speciale Toolkit voor Jonge Mantelzorgers!

 

Naar het overzicht