•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Wandeling Arnhem-Zuid

Datum:  donderdagochtend 19 mei 2022, van 9.45 uur tot ± 11.30 uur.

Vandaag gaan we in een heel ander gebied wandelen, heel anders dan de bossen waarin we tot nu toe vaak gelopen hebben.

We starten bij het Immerloopark.

Kom je met de bus? Lijn 11 rijdt vanaf Arnhem CS naar bushalte Frieslandsingel, de bus komt daar aan om 9.28 uur. De bushalte zelf ligt aan de Groningensingel, de Frieslandsingel begint aan de overkant van de bushalte. Je loop de Frieslandsingel uit (± 5 minuten) tot de kruising met de Bergumlaan en de Leeuwardenweg, daar wacht ik je op.

Als je met de auto komt is parkeren goed mogelijk in de Bergumlaan.

We gaan om te beginnen het Immerloopark in, een prachtig ruim opgezet park met mooie uitzichten en grote vijvers (Immerlooplas). Dan gaan we de dijk op, en dalen weer af langs een laan met populieren, let op de indrukwekkende stammen. Links een mooi polderlandschap, rechts zien we bloemenvelden met inheemse bloemen. Momenteel bloeien overal bloesems en fluitenkruid, dat is op 19 mei misschien wel anders, maar er zijn genoeg voorjaarsbloemen om van te genieten.

Aan het eind van de dijk vinden we een mooie beschutte plaats om even koffie te drinken.

Dan lopen we via de dijk weer terug naar het park. Links een prachtig uitzicht over meertjes (“kolken”), daarna gaan we weer naar beneden het park in, langs een kunstwerk van Marius van Beek, de Zonnepoort. Op 21 juni schijnt de zon precies op het rode blok steen, dat bij het kunstwerk hoort. Op 21 maart en 21 september schijnt de zon precies door de poort. We nemen even de tijd om het bijbehorende gedicht te lezen.

Nog een korte wandeling door het park, en we zijn weer terug op ons uitgangspunt.

Graag aanmelden via info@mvtarnhem.nl

 

Naar het overzicht