•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Training over Mantelzorg & Dementie (Nieuwe Herinneringen)

Als je voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?


MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie.

De training bestaat uit 2 avonden.
De eerste avond neemt Marion de Ruiter (wijkverpleegkundige en trainster) je mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie? En kan iemand met dementie eigenlijk nog leren?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met je aan de slag over hoe je op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van je naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan jou als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

Heb je interesse, meld je dan aan! Deelname is kosteloos*. 

De training vindt plaats op:

  • Kennisavond: donderdag 30 september
  • Praktijkavond: dinsdag 5 oktober óf donderdag 7 oktober (max 15 personen per avond)
  • Tijdstip: 19.00 – 21.30 uur. Vanaf 18.45 uur ben je welkom.
  • Locatie: Dienstencentrum Petersborg, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem.

 

De kennis-avond kun je ook online bijwonen. Bij de praktijkavond kan dat niet.
Geef bij aanmelden aan of je de 1e avond fysiek aanwezig wilt zijn of online. En op welke datum je de praktijkbijeenkomst wilt volgen.

Aanmelden kan via onderstaand formulier of stuur een mail naar: m.kloet@mvtarnhem.nl

Ik meld me aan voor de training 'Nieuwe Herinnering'.
Fysiek aanwezig
Online aanwezig
5 oktober
7 oktober

* Deze velden zijn verplicht.

 

*Deelname aan onze bijeenkomsten is gratis. Onze bijeenkomsten worden betaald met publiek geld. Voor diegenen die niet (kunnen) komen en zich niet afmelden, zijn wij genoodzaakt een vergoeding voor gemaakt kosten in rekening te brengen.

 

Naar het overzicht