•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Kennismaken met BordjeVol - online workshop voor professionals

Heb jij als zorgprofessional te maken met mantelzorgers? Dan is ‘BordjeVol’ voor jou een handige tool. Het biedt je een praktisch handvat voor een waardevol gesprek met de mantelzorger. Daarmee ondersteun je hen om in hun kracht te komen en/of te blijven. Het stimuleert en inspireert de zelfredzaamheid en dat levert jou als professional ook profijt op. Want krachtige en efficiënte informele zorg, vraagt minder professionele zorg!

Ben je nieuwsgierig naar deze tool? Meld je dan aan voor deze online kennismaking met 'BordjeVol' door een mail te sturen naar m.kloet@mvtarnhem.nl 

___

Meer over 'BordjeVol'

‘BordjeVol’ is een spel waarmee de mantelzorger inzicht en grip kan krijgen op zijn of haar situatie. Wat ligt er allemaal op hun bordje? Wat zijn hiervan acties die energie geven en waar zitten de energielekken? Hoelang denkt zij/hij deze zorg rol vol te willen, kunnen of moeten houden? En wie uit de familie- en vriendenkring ondersteunt hen hier al bij of zou nog meer kunnen aanhaken als ze weten dat dit op prijs gesteld wordt. Allemaal vragen waarvan de antwoorden de mantelzorger helpen om hun taak beter, langer en plezieriger te kunnen doen.

MVT Arnhem biedt mantelzorgers, maar ook jonge mantelzorgers, de mogelijkheid om dit ‘spel’ samen met een van onze ervaren vrijwillige consulenten te spelen. De energie kostende taken worden opnieuw onder de loep genomen en er worden adviezen gegeven hoe dit wellicht anders ingezet kan worden. Deze inzichten worden, bij goedkeuring van de mantelzorger en zorgvrager, gedeeld met het Wijkteam en andere betrokken zorgprofessionals. Het wijkteam houdt daarbij uiteraard de regie. Hierdoor krijgen de professionele hulpverleners meer inzicht in de mate van belasting van de mantelzorger.

Het ‘BordjeVol’ biedt jou als zorgprofessional dus een praktisch handvat om het gesprek aan te gaan met de mantelzorger. Daarmee ondersteun je hen om in hun kracht te komen en/of te blijven.
Het stimuleert en inspireert de zelfredzaamheid en dat levert jou als professional ook profijt op. Want krachtige en efficiënte informele zorg, vraagt minder professionele zorg!

Aanmelden

Ja
Nee
7-5-2024
26-9-2024
3-12-2024

* Deze velden zijn verplicht.
Naar het overzicht