•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Cursus Amal in de theesalon

Cursus Amal (HOOP)

 

Om te voorkomen dat jij, als mantelzorger, overbelast raakt en zelf lichamelijke en/of psychische klachten ontwikkelt, is het belangrijk om goed voor jouzelf te (blijven) zorgen. De psychische klachten waar je aan kunt denken zijn dan bijvoorbeeld angst, depressieve klachten of stress of verdriet. Misschien heb je last van moeilijke gedachten zoals kan ik de zorg wel volhouden of voel je je schuldig en heb je last van piekeren?

De cursus Amal helpt jou om een betere en mentale gezondheid te ontwikkelen. Amal is Hoop in het Arabisch. Ondanks dat je van alles meemaakt wat moeilijk is, is er ook hoop in het leven, dat heb je nodig om verder te kunnen! Deze cursus leert jou om hoopvol met jouw eigen situatie te kunnen omgaan. 

Deze cursus wordt gegeven door Pro Persona Connect in samenwerking met MVT Arnhem en is bedoeld voor Arnhemse mantelzorgers uit diverse culturen. De cursus AMAL is om jou informatie en handige manieren mee te geven die jou kunnen helpen om meer hoopvol in het leven te staan. De methodiek van de cursus gaat uit van positieve psychologie. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur.

Wat ga je leren?
Leren, zonder schaamte te praten over jouw problemen
Weten wat mentale problemen zijn
Op een gezonde manier leren omgaan met stress, piekeren, pijn, verlies en negatieve gedachten en doelen stellen voor in de toekomst.

Wanneer?
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur met gemiddeld 8 deelnemers. De cursus wordt gegeven door een medewerker van Pro Persona Connect afdeling Preventie en kan in het Turks en Farsi worden vertaald. Data: 21, 28 juni, 5 en 12 juli 2022 van 9.30-11.30 Locatie: MFC de Spil, Malburgen West, Lupinestraat 12, 6841 GD Arnhem.

 

Informatie/aanmelden:
Voor meer informatie of aanmelding voor de cursus kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Pro Persona Connect, afdeling Preventie via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl

Naar het overzicht