•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Alzheimer Café Arnhem

Iedere 3e dinsdag van de maand zijn mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden van harte welkom bij het Alzheimer Café. Onder leiding van een gespreksleider wordt in alle openheid gepraat over leven met dementie. Ervaringen delen en informatie uitwisselen geeft inzicht en vertrouwen. 

Iedere bijeenkomst licht een deskundige een bepaald thema toe:

Dinsdag, 20 februari 2024: Onbegrepen gedrag

Mensen met dementie doen soms dingen die je niet begrijpt. Het merendeel van hen vertoont vroeg of laat gedrag dat als problematisch wordt ervaren. Het kan gaan over klagen, nachtelijke onrust, apathisch of agressief gedrag of over boos worden en argwanend zijn. Om daar goed mee om te gaan, is het van belang het gedrag te begrijpen. Als je de oorzaak weet, kun je een aanpak kiezen om er mee om te gaan.

Dinsdag, 19 maart 2024: Valpreventie

Wat betekent valpreventie voor mensen met dementie? Hoe ga je hier mee om? 

Dinsdag, 16 april 2024: Voorkomen van financieel misbruik

Bij dementie raak je tijdens het hele proces langzaam maar zeker je naaste kwijt. Dat brengt veel emoties met zich mee. Maar ook consequenties voor veilig thuis wonen. Hoe voorkom je dat iemand financieel misbruikt wordt? Bewind voering en mentorschap worden besproken.

Dinsdag, 21 mei 2024: Zorgtechnologie

Hoe bereiken we de mensen met dementie in de thuiszorgsituatie?

Dinsdag, 18 juni 2024: Bewegen bij dementie in de dagelijkse praktijk

We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Dit geldt zeker ook voor mensen met dementie. Maar hoe krijg je als mantelzorger je naaste met dementie aan het bewegen als die daar totaal geen zin in heeft?


Locatie: De Geheugensteun, MFC/Rozet Bibliotheek Presikhaaf, Laan van Presikhaaf 7.

Tijdstip: De zaal is open vanaf ± 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Toegang, koffie & thee zijn gratis

Vragen en/of aanmelden: alzheimercafe.arnhem@alzheimervrijwilligers.nl

Naar het overzicht