•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Training "Nieuwe herinneringen"

Training over Mantelzorg & Dementie

Als je voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend en je mist je partner, maatje of ouder. Je wilt zo goed mogelijk verder, maar hoe doe je dat?

MVT Arnhem heeft voor mantelzorgers in Arnhem een training samengesteld die zowel kennis over dementie als praktische handvatten en tips aanreikt. Dit geeft jou als mantelzorger inzicht en helpt je in het omgaan met dementie.

De training bestaat uit 2 avonden.

De eerste avond neemt Heidi Nusselder (trainer BreinInzicht) je mee in de wereld van Dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met je aan de slag over hoe je op een andere, positieve wijze om kunt gaan met de dementie van je naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan jou als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

Heb je interesse, meld je dan aan! Deelname is kosteloos*. 

De training vindt plaats op:

  • Kennisavond: dinsdag 28 maart
  • Praktijkavond: maandag 3 april óf dinsdag 4 april (keuze uit 1 avond)

Tijdstip: 19.15 – 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Locatie: De Geheugensteun, MFC Presikhaaf/Rozet, Laan van Presikhaaf 7, Arnhem

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Ik ben aanwezig op 10 april aanwezig tijdens de kennisavond.
dinsdag 23 april
woensdag 24 april
Ja
Nee
Ik ben al ingeschreven

* Deze velden zijn verplicht.

*Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis. Onze bijeenkomsten worden betaald met publiek geld. Voor diegene die zich aangemeld heeft en door omstandigheden toch niet kan komen en zich niet afmeldt, zijn wij genoodzaakt een vergoeding voor gemaakt kosten in rekening te brengen.

 

Naar het overzicht