•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Ouderenmishandeling en Huiselijk Geweld online casuïstiek besprekingen voor zorgprofessionals

Vragen over ouderenmishandeling?

Sluit aan bij de digitale casuïstiek bespreking van de Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden (LAVOW) Arnhem!

Heb jij als zorgprofessional te maken met financiële uitbuiting, schending van rechten, lichamelijke en/of psychische mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik bij ouderen? Stel je vragen tijdens dit overleg.

Het thema ouderenmishandeling kent vele aspecten. Hoe pak je dit aan? Wat kan of moet je doen? Een pasklaar antwoord bestaat niet. In de casuïstiekbesprekingen van de LAVOW Arnhem bespreken we dit. En wisselen we ervaringen uit. Zodat een aanpak die jij gebruikt hebt in een specifieke casus, een andere professional weer op weg helpt. Er is ook ruimte om stil te staan bij een onderbuik gevoel. Wat moet / kan ik hiermee?

Dus elkaar als professionals ondersteunen & spiegelen zodat je weet wat te doen en met een open vizier blijft kijken naar (de aanpak) van ouderenmishandeling, wat in de praktijk vaak complex blijkt.

Vanuit verschillende beroepsgroepen zijn er mensen aanwezig om hun expertise in te brengen. Denk aan medewerkers van de politie, de banken, bewindvoerders, POH ouderen, casemanagers dementie, wijkcoaches en adviseurs informele zorg. 

In 2022 organiseert de LAVOW Arnhem twee keer zo’n casuïstiekbespreking. De eerst volgende datum is:

donderdag 27 oktober van: 12.00 – 12.30 uur.

Heb je een casus die je graag wilt bespreken? Of ben je benieuwd naar casussen van andere professionals? Meld je aan bij: alliantiearnhem@moviera.nl  (naam, functie, organisatie en telefoonnummer).

Geef aan of je mee wilt denken en/of zelf een casus wilt inbrengen.


Bespreking op maat

Heb je een dringende casus en kun je niet tot 27 oktober wachten, dan organiseren wij graag een bespreking op maat voor je. Mail je verzoek naar alliantiearnhem@moviera.nl en we nemen contact met je op.

 

De Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden Arnhem is een netwerk van organisaties en bedrijven in Arnhem die allemaal wel eens signaleren dat ouderen financieel uitgebuit of op een andere manier mishandeld worden. Met elkaar bundelen zij kennis om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van diverse vormen van ouderenmishandeling. Meer weten en/of ook een bijdrage leveren? Neem contact op met Moviera via alliantiearnhem@moviera.nl

Naar het overzicht