•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Digitale spreekuren Ouderenmishandeling LAVOW Arnhem

Digitale spreekuren Ouderenmishandeling 

De Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden (LAVOW)* organiseert dit jaar 4x een digitaal spreekuur rondom Ouderenmishandeling met een centraal thema. Een deskundige licht in een half uur het thema toe en daarna is er een half uur ruimte om vragen te stellen.

17/09/2024 

Signalen van ouderenmishandeling: Waar moet je op letten? Hoe kun je het gesprek hierover aan gaan?

28/11/2024

Bewindvoering / levenstestament / mentorschap / onder curatele stellen: Welke voorzorgsmaatregelen zijn er om ouderenmishandeling te beperken?

Het digitale spreekuur is van 11.45 – 12.45 uur.

Aanmelden:
Je kunt je via casuistiekbesprekinglavow@gmail.com aanmelden. Graag aangeven: datum & thema, je functie, organisatie, telefoonnummer en eventueel de vraag die je hebt.
De digitale inlog krijg je een week van tevoren.

Kortom, in 2024 samen met collega professionals ieder kwartaal een uurtje stilstaan bij een specifiek thema t.a.v. ouderenmishandeling: kort & krachtig geïnformeerd worden, uitwisselen waar je in de praktijk tegenaan loopt en met adviezen van collega’s weer effectief verder kunnen.

We hopen je in 2024 te ontmoeten bij het digitale spreekuur van de LAVOW!

LAVOW is een netwerk van organisaties en bedrijven in Arnhem die allemaal wel eens in aanraking komen met signalen van financiële uitbuiting of andere vormen van ouderenmishandeling. Wij bundelen kennis om een bijdrage te leveren aan het terugdringen en bespreekbaar maken.
Wil je meer weten en/of deelnemen aan de LAVOW? Neem contact op met Moviera via
alliantiearnhem@moviera.nl

Ouderenmishandeling, je komt er zeker mee in aanraking. Denk aan schending van rechten, lichamelijke en/of psychische mishandeling, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting. Het thema kent vele aspecten. Hoe meer kennis je erover hebt, hoe beter je de signalen ziet. Je er mee aan de slag kunt en veiligheid kan bieden. Een belangrijke taak van jou als professional!

 

Naar het overzicht