•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Week van de jonge mantelzorger kadokeuze - Openluchtmuseum

Dit kadootje is op. Je kunt dit kadootje niet meer kiezen.

Dagje Openluchtmuseum

Op zondag 4 juni nodigen we je uit voor een gezellige dag in het Openluchtmuseum. Je mag 1 gast meenemen, dus kom met je vader, moeder, vriend, vriendin of iemand anders waarmee je gezellig een dag op stap wilt. We ontvangen jullie graag om 10:15 uur met koffie/thee/limonade en wat lekkers in de Kasteelboerderij. Na een korte uitleg over de dag kun je deelnemen aan een keuzeprogramma. In de middag is er nog genoeg tijd om het museum zelf te gaan ontdekken of om deel te nemen aan de andere activiteiten in het Openluchtmuseum.

Entree, parkeren en deelname aan het programma is gratis. Ook ontvang van je van het museum een bon waarmee je in het Canon café een lunchpakketje kunt ophalen.

Keuze programma -> kies een van deze 3 activiteiten

 • Workshop Loesje teksten schrijven
  Loesje's posters vind je overal. Met haar positief-kritische teksten wil ze de wereld beter en mooier maken. Dat moet je niet overlaten aan bazen, politici of ouders. Door haar posters op straat en online te verspreiden, geeft Loesje de wereld een zetje in de goede richting. Samen met een workshopgever van Loesje ga je aan de slag met het maken van je eigen Loesje teksten. Vanaf 16 jaar. Locatie: de Kasteelboerderij. Duur: 2 uur
 • Rondleiding met gepassioneerde gids
  Er is veel te zien en te doen in het Openluchtmuseum! Het is bijna onmogelijk om alles te bekijken en beleven. Daarom is de rondleiding een uitkomst. Een bevlogen gids neemt je mee terug in de tijd en vertelt verhalen die aansluiten bij de hoogtepunten van het museum. Voor alle leeftijden. Verzamelpunt: de Kasteelboerderij. Duur: 1,5 uur
 • Kleiworkshop
  Verbeeld jouw (zorg)verhaal met klei onder begeleiding van een workshopgever bij de presentatie ‘Verhalen met zorg’. De kleikunstwerkjes worden afgebakken en tentoongesteld in de vitrinekasten bij de presentatie. Leuk vanaf 6 jaar. Locatie: het Entreeplein. Duur: vrije inloop tussen 11.00 – 15.00 uur.

Daarnaast kun je gedurende je bezoek ook nog deelnemen aan deze activiteiten.

 • Zorg voor elKAARTJE
  De zorg voor elkaar zit soms in kleine dingen. Laten weten dat je aan iemand denkt, bijvoorbeeld. Maak hier een kaartje van handgeschept papier en stuur het op. Voor alle leeftijden. Locatie: het Kindererf. Duur: Vrije inloop vanaf 11.00 uur.
 • Theatervoorstelling What if!
  What if? is een dynamische gefilmde theatervoorstelling die laat zien hoe het kan zijn als je op jonge leeftijd al voor een chronisch ziek familielid zorgt. De voorstelling maakt voelbaar hoe het is om jonge mantelzorger te zijn en laat zien met wat voor zorgen en dilemma’s zij te maken krijgen. Vanaf 10 jaar. Locatie: Auditorium. De voorstelling start om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur. Duur: 25 minuten.

Let op! Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de workshop ‘Loesje teksten schrijven’, de rondleiding met gids, en de Klei workshop. Je voorkeur voor een van deze activiteiten kan je aangeven op het aanmeldformulier.

 

Je krijgt

 • 2 entreekaarten tot het museum + parkeerkaart,
 • activiteit(en) uit het keuze programma,
 • iets te drinken met iets lekkers bij aanvang,
 • een bon voor een lunchpakketje.

 

Terug naar het overzicht ->

Goed om te weten

Datum
zondag 4 juni 

Tijd
Start aanvang 10:15 uur, in de Kasteelboerderij Oud-Beijerland
(1.13 op de plattegrond).
Looptijd tot de Kasteelboerderij is ongeveer 5 tot 10 minuten.

Openingstijden museum
10:00 – 17:00

Locatie
Openlucht Museum
Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Website
www.openluchtmuseum.nl

Op vertoon van onze voucher die je per e-mail ontvangt, ontvang je het entreebewijs bij de ingang van het museum.

Heb je een Museumjaarkaart?
Geef dit dan aan ons door op het aanmeldformulier in het opmerkingenveld.

Alvast voorpret?
Plattegrond museum

Museum bezoeken met beperking
Veelgestelde vragenOpenlucht museum Logo

 • Home
 • wvdm-Openlucht museum