•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Mind Bijeenkomst voor familie, naasten bij psychische kwetsbaarheid

Sta jij klaar voor een familielid, vriend of kennis met psychische problemen? Heeft iemand in jouw directe omgeving bijvoorbeeld een depressie, autisme, psychose, ADHD, een eetstoornis of een verslaving? Dan ben jij als mantelzorger heel belangrijk. En tegelijkertijd kan het voor jou best zwaar zijn. Veel mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid hebben te maken met onbegrip en voelen zich soms alleen staan. Terwijl zij vaak dezelfde vragen en twijfels hebben. Denk aan: Hoe voorkom ik dat ik het probleem ga oplossen? Hoe kan ik mijn grenzen aangeven? Hoe kan ik loslaten en anders vasthouden?

MVT Arnhem organiseert Mind bijeenkomsten. Speciaal voor naasten/mantelzorgers die te maken hebben met personen met een psychische kwetsbaarheid. U kunt uw verhaal kwijt aan mensen die begrijpen wat u doormaakt en leren van ervaringen van bondgenoten.

Data:

  • 4 september, 10 - 11.30 uur
  • 6 november, 10 - 11.30 uur

Locatie:

MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX  Arnhem (bij Vredenburg).

Tijdens de bijeenkomst wordt gekozen voor thema’s waarbij het samen delen van ervaringen, van dilemma’s en tips voorop staan. Hierdoor kun je je als mantelzorger positiever, gesteund en vooral krachtiger gaan voelen. Zie ook het handige werkboekje ‘Mantelzorgen met gezonde grenzen’ met allerlei informatie en vragen. 

MVT Arnhem organiseert de MIND bijeenkomsten in samenwerking met Rieky van Elk. Zij weet naast haar professionele kennis (geestelijk verzorger, psychosociaal therapeut) ook vanuit haar eigen ervaring heel goed wat support kan opleveren. 

Het maximaal aantal deelnemers is beperkt tot 8 personen zodat er voor iedereen ruimte is om te delen en te reageren. 

Deelnemer: Het erkennen en herkennen van elkaars verhalen geeft zoveel steun. Dit is precies wat ik nodig had.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leny van Rooijen via info@mvtarnhem of bel 026-3703540  

Parkeren is gratis. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

4 september 2024 - Mind bijeenkomst
6 november 2024 - Mind bijeenkomst
Ja
Nee
Ik ben al ingeschreven
Ja
Nee

* Deze velden zijn verplicht.

 

Naar het overzicht