•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Mantelzorgcafe: Positieve Gezondheid voor mantelzorgers

Iedereen die voor een langere periode zorgt voor iemand in de omgeving noemen we mantelzorger. Het kan gaan om de zorg voor een ouder, een partner, een kind of een andere naaste (buurvrouw, kennis, vriendin). Als mantelzorger sta je klaar voor jouw naaste, regel je allerlei zorg- en regeltaken en heb je een luisterend oor. Heel mooi en tegelijkertijd belangrijk om ook zelf vitaal te blijven.  

Speciaal voor jou organiseert MVT Arnhem een aantal keren per jaar de mantelzorg cafés. Hier kun je onder het genot van een kop koffie of thee een goed gesprek hebben, jezelf weer  opladen en tips uitwisselen. Op 7 mei staat het volgende thema centraal:

Positieve gezondheid voor mantelzorgers; wat is het? wat kan ik ermee?

Bij Positieve gezondheid staat de mens centraal, niet de ziekte en kijken we heel bewust naar mogelijkheden op diverse levensgebieden. Met elkaar wordt de tijd genomen om stil te staan bij hoe het met jou is. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde werkvorm krijg je concreet wat voor jou belangrijk is en wat jou energie geeft. Je krijgt inzicht waar jij aandacht aan wilt geven. Soms kunnen dit kleine dingen zijn met grote impact. Aan de hand van drie stappen kijk je naar je veerkracht, je ‘Positieve Gezondheid' en naar wat je morgen kunt doen om goed in je vel te zitten. Het resultaat is dat je meer invloed krijgt op hoe je de rol van mantelzorger ook op langer termijn kunt blijven volhouden.

Lees meer over de tool Veerkracht van Mantelzorgers.

Dus ben je zelf mantelzorger of ken je mantelzorgers die het fijn zouden vinden om met andere mantelzorgers in contact te komen of die de behoefte hebben om met anderen te praten over ervaringen en tips willen uitwisselen? Geef deze informatie door zodat mensen zich kunnen aanmelden.

Voor meer informatie over het Mantelzorgcafé kun je contact opnemen met Leny van Rooijen via info@mvtarnhem of bel 026-3703540  / 06- 23780799.

Datum: dinsdag 7 mei, 19.30 - 21 uur

Locatie: MVT Arnhem, Slochterenweg 40, 6835 DX Arnhem (Vredenburg).

Parkeren is gratis. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Ik ben aanwezig op 7 mei tijdens het Mantelzorgcafe
Ja
Nee
Ik ben al ingeschreven

* Deze velden zijn verplicht.

 

 

Naar het overzicht