•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Nationale Voorleesdagen 2024

Op 24 januari starten de Nationale Voorleesdagen 2024. Ook MVT Arnhem schenkt hier graag aandacht aan en stelt het boek ‘Een moeder vol stoplichten’ beschikbaar voor basisscholen. Dit boek is geschreven voor kinderen van 8 tot 12 jaar en gaat over hoe het is om op te groeien met zorg. De leerkracht kan uit dit boek voorlezen, in het bijzonder wanneer er in de klas een leerling is die thuis met een zorgsituatie te maken heeft. De ervaring leert dat deze leerling al op jonge leeftijd geconfronteerd wordt met mantelzorg en wel wat extra ondersteuning kan gebruiken van de leerkracht, maar ook van zijn of haar klasgenootjes.

Het boek biedt kinderen ondersteuning bij het leren omgaan met ziekte; thuis, op school maar ook in gesprekken met hulpverleners of tijdens ziekenhuisbezoeken. In het boek staan ook bijzondere opdrachten die de leerkracht samen met de kinderen in de klas kan maken.

Zou je dit boek wel willen hebben? Stuur dan een mail aan Hannie Massen (h.massen@mvtarnhem.nl). Het boek wordt dan kosteloos verzonden ( N.B. zolang de voorraad strekt). Indien je meer wilt weten over dit onderwerp neem dan ook gerust contact op via bovenstaande mail of info@mvtarnhem.nl

Naar het overzicht