•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Sprekers

  • Oscar Kocken - Dagvoorzitter
  • Maarten van Ooijen - Staatssecretaris VWS
  • Esther Hendriks - voorzitter van stichting Werk&Mantelzorg
  • Anne-Marije Buckens - Directeur 50 Company
  • Paul Stamsnijder - De Reputatiegroep
  • Mark Lauriks - Wethouder gemeente Arnhem

 

Lees meer over onze sprekers

 

Oscar Kocken - Dagvoorzitter

Oscar Kocken is schrijver, presentator/dagvoorzitter, interviewer, programmamaker en conceptenbedenker. Hij heeft een eigen maandelijkse talkshow in de Stadsschouwburg Utrecht, en schuift regelmatig aan bij De Taalstaat (KRO-NCRV) van Frits Spits. Als dagvoorzitter leidt Oscar congressen voor onder andere de zorg-, onderwijs- en cultuursector, voor wooncorporaties en voor diverse overheden. De rode draad in al zijn werkzaamheden is de verbindende kracht van gedeelde ongekende verhalen. 

LinkedIn

    ----
 

Maarten van Ooijen - Staatssecretaris VWS

'Hoop bieden, dat is de kern waar deze rol voor mij om draait. Hoop bieden door te luisteren en mensen te begrijpen. Dat kan ik niet alleen, dat doen we samen. Samen bouwen we aan goede, toegankelijke zorg voor ieder kind en een gezonde toekomst voor iedereen.'

LinkedIn

    ----
 

Esther Hendriks - voorzitter van stichting Werk&Mantelzorg

Esther Hendriks is altijd op zoek naar wat mensen willen. Alleen vanuit daar ontstaat verandering. Tijdens haar werk bij zorgverzekeraar VGZ was ze eindverantwoordelijk voor de regionale samenwerking met gemeenten. Daar was zij vooral de financier van de zorg maar ze merkte dat ze steeds meer op zoek was naar de vraag: wat willen mensen?

Als bestuurder van MantelzorgNL ziet Esther dat er verwacht wordt dat cliënten en mantelzorgers steeds meer zelf doen. Deze verschuiving van formele naar informele zorg is wat Esther betreft verre van eenvoudig. Zij maakt zich daarom sterk voor de positie van mantelzorgers.

Daarnaast is Esther voorzitter van de Stichting Werk&Mantelzorg en zet zij zich in om de combinatie werk en mantelzorg op de werkvloer bespreekbaar te maken. Organisaties die aandacht en begrip hebben voor werknemers met mantelzorgtaken, flexibel zijn en maatwerkoplossingen bieden, zijn een aantrekkelijke werkgever op een steeds krappere arbeidsmarkt.

LinkedIn

    ----
 

Anne-Marije Buckens - Directeur 50 Company

Ondernemer, AD-columnist, theatermaker en spreker Anne-Marije Buckens weet alles over 50-plussers op de arbeidsmarkt. Met haar bedrijf 50 Company helpt zij 50-plusser met de volgende stap in hun loopbaan. 

De afgelopen jaren heeft zij duizenden 50-plussers en werkgevers gesproken over het invullen van de tweede helft van je carrière. Mantelzorg is een veelbesproken thema tijdens de loopbaangesprekken.

In haar lezing neemt Anne-Marije je mee in het brein van de 50+ werknemer en geeft zij praktische tips hoe je als werkgever een werkklimaat kunt scheppen waarin 50-plusser gezond, gelukkig én mantelzorg-proof kunnen blijven werken. 

LinkedIn

    ----
 

Paul Stamsnijder - De Reputatiegroep

Paul Stamsnijder is toezichthouder in de ouderenzorg, vice-voorzitter van de ANBO en adviseur bij de Reputatiegroep, een strategisch corporate communicatiebureau.

LinkedIn

    ----
 

Mark Lauriks - Wethouder gemeente Arnhem

Mark Lauriks is wethouder Bestaanszekerheid en Leefbare Wijken namens de Partij van de Arbeid.

Mark Lauriks werkte bij het Openbaar Ministerie, deed onderzoek naar georganiseerde misdaad en werkte in verschillende adviesfuncties bij de provincie Gelderland, het ministerie van Justitie en Veiligheid en voor de burgemeester van Arnhem. Ook was hij voorzitter van de PvdA in Arnhem.

LinkedIn

    ----