•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Mantelzorgers met een andere culturele achtergrond

MVT Arnhem organiseert speciale activiteiten voor mantelzorgers uit een andere cultuur. We doen dit omdat niet iedereen de weg weet te vinden naar de juist zorg. Een andere culturele achtergrond zorgt namelijk voor andere zorgbehoeftes en gebruiken. Daarnaast bestaat er soms een taalbarrière.

Eén van de activiteiten van MVT Arnhem is de theesalon, en ontmoetingsactiviteit voor vrouwen met een andere culturele achtergrond die mantelzorger zijn. Onderling contact, informatie uitwisselen en het delen van ervaringen zijn hier belangrijk. De theesalons vinden een aantal keren per jaar plaats.

Naast de theesalon is er een flyer over mantelzorg beschikbaar in het Turks en Arabisch. Er kan voorlichting op maat worden geboden over mantelzorg én het mantelzorgcompliment. Eventueel kan dit in de eigen taal worden aangeboden.

MVT Arnhem ondersteunt graag nieuwe initiatieven en ideeën en vindt het leuk om kennis te maken met andere organisaties. Dus wilt u meer weten over mantelzorg, binnen uw organisatie, een voorlichting organiseren of bent u zelf mantelzorger en wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op.  • Mantelzorgers met een andere culturele achtergrond