•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

De Geheugensteun: inloop voor vragen over geheugen en dementie

Vragen over het geheugen en dementie? Van harte welkom in ‘DE GEHEUGENSTEUN’

In Nederland zal dementie in 2030 ruim een half miljoen mensen treffen. Door het overheidsbeleid ‘zo lang mogelijk thuis’ zullen steeds meer mensen met dementie thuis (moeten) blijven wonen. Samenwerken met en ondersteunen van mantelzorgers is hierbij van groot belang. Sinds een aantal jaren is de website van het Netwerk Dementie Arnhem en Omstreken (www.ndao.nl) de online vraagbaak over dementiezorg in Arnhem e.o.

Sinds kort is daar een fysieke plek bij gekomen. Want soms is het ook prettig om met je vragen persoonlijk bij iemand terecht te kunnen of je ervaringen met iemand te delen.

Daarvoor is 'De Geheugensteun' geopend als onderdeel van de bibliotheek in MFC Presikhaaf (Laan van Presikhaaf 7, 6826 HA Arnhem). Iedere dinsdag is er van 13.30 – 15.30 uur een inloopspreekuur.  Iedereen die iets wil weten over dementie of andere geheugenproblemen, een hulpvraag heeft en het lastig vindt om de juiste instantie te vinden, of gewoon een kop koffie wil drinken (eventueel samen met degene met dementie), kan hier zonder afspraak terecht.

Wellicht komen mantelzorgers dan ook andere mantelzorgers tegen waarmee ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

De Geheugensteun is een gezamenlijk initiatief van Rozet, SWOA, MVT Arnhem en het NDAO.

 

Naar het overzicht