•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Ouderenmishandeling en Huiselijk Geweld online casuïstiek besprekingen voor zorgprofessionals

Het thema ouderenmishandeling kent vele aspecten. En dat maakt het niet gemakkelijk als je er als professional mee te maken krijgt in de praktijk. Hoe pak je dit aan? Wat kan of moet je doen? Een pasklaar recept bestaat niet. Daarom is het prettig om ideeën uit te wisselen en ervaringen met aanpak van collega zorgprofessionals te horen. Met z’n allen weten we meer dan één alleen.

Heb jij als zorgprofessional te maken met ouderenmishandeling zoals financiële uitbuiting, schending van rechten, lichamelijke en/of psychische mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik? Dan kun je jouw vraag inbrengen in het casuïstiek overleg van de LAVOW.

Vanuit verschillende beroepsgroepen zijn er mensen aanwezig om hun expertise in te brengen. Denk aan medewerkers van de politie, de banken, bewindvoerders, de huisartsen en Zorg & Welzijnsorganisaties.

Voor 2022 staan de casuïstiek besprekingen gepland op:

24 febr, 31 maart, 28 april, 19 mei, 30 juni, 29 sept, 27 okt, 24 nov en 22 dec

Tijdstip: 12.00 – 12.30 uur. Je kunt vanaf 11.45 uur inloggen als je wilt kennis maken met de deelnemers.

In een half uur wordt er online (via Teams) één casus besproken. Samen brainstormen we over een mogelijke aanpak. Dus kort, krachtig en resultaat gericht.

Interesse? Meld je dan aan via: alliantiearnhem@moviera.nl (de datum van de bespreking waar je bij wilt zijn, je naam, functie, organisatie en telefoonnummer) en geef aan of je zelf een casus wilt inbrengen of wilt meedenken.

 

MVT Arnhem organiseert deze besprekingen als lid van de Lokale Alliantie Veilig Ouder Worden Arnhem. Dit is een netwerk van organisaties en bedrijven in Arnhem die allemaal wel eens signaleren dat ouderen financieel uitgebuit of op een andere manier mishandeld worden. Met elkaar bundelen zij kennis om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van diverse vormen van ouderenmishandeling. Meer weten en/of ook een bijdrage leveren? Neem contact op met Moviera via preventie@moviera.nl

 

 

 

Naar het overzicht