•• Mantelzorgen doe je niet alleen ••

contact

Educatieve activiteiten

BordjeVol - workshop voor zorgprofessionals

Het ondersteunen van mantelzorgers begint bij inzicht krijgen in hun draaglast en draagkracht. Wat ligt er allemaal op hun bordje? Lees meer »

Voorkomen Ontsporing van Mantelzorg - workshop voor zorgprofessionals

Ontspoorde mantelzorg kan zich uiten in ongewenst fysiek gedrag zoals slaan en hardhandig vastgrijpen. Maar is dit de enige uitingsvorm van ontspor... Lees meer »

Zorg jij voor familie? - themabijeenkomst voor jonge mantelzorgers

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar oud en zorg jij voor een familielid die (psychisch) ziek, gehandicapt of verslaafd is? Lees meer »

Ik zorg voor jou, hoe zorg ik voor ons en ook voor mij? - Workshop over dementie

Als je voor iemand zorgt met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en lijkt niet meer op degene die hij of zij was. Lees meer »

Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel - Cursus over NAH

MVT Arnhem organiseert samen met stichting NAH Gelderland en diverse organisaties een cursus omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) voor fam... Lees meer »

Zorgen voor een ander begint bij jezelf - cursus voor mantelzorgers

Om te voorkomen dat mantelzorgers zelf overbelast raken en lichamelijke of psychische klachten ontwikkelen is het essentieel dat mantelzorgers ook... Lees meer »

Nieuwe herinneringen - training over dementie

Zorg je voor iemand met dementie, dan is elke dag een nieuwe uitdaging. Je naaste verandert en het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend. Lees meer »

Vrouwenpower - cursus voor mantelzorgers met een andere culturele achtergrond

De cursus is bedoeld voor vrouwen met een andere culturele achtergrond die mantelzorger zijn. In de cursus is er aandacht voor: Lees meer »

Lezing opgroeien met zorg door Els Jonkers - bekijk de presentatie

In verband met het 20 jarig bestaan van het MVT in 2018 is een congres georganiseerd met diverse lezingen. Els Jonker, jeugdarts en tevens ambassad... Lees meer »